2018. december 28., péntek

Vampire Knight




Vampire Knight 

A Cross akadémia egy elit bentlakásos iskola, melynek igazgatója Kaien Cross. Az iskolának két tagozata van: a nappali és az esti tagozat. A nappali a tagozat az átlagos, ahova a nomrális diákok járnak, az esti tagozatosok pedig a nagyon okos és szép diákok csoportja. A két tagozat tanulói csak akkor találkozhatnak, amikor teremcsere van, ugyanis az iskola termeit felváltva használák. Yuki Cross (Kaien fogadott lánya) és Kiryu Zero munkája nem mindennapi, hiszen őrzőként dolgoznak a suliban. Nekik az a feladatuk, hogy az esti tagozatot megvédjék a nappali tagozat heves zaklatásaitól ( vagyis a szerelmi rajongóktól). Azonban van egy másik feladatuk is.. titokban kell tartaniuk az esti tagozat sötét tikát a nappalisok elől. Ez a titok pedig nem más, mint hogy az esti tagozatos tanulók mind vámpírok, azonban nem csak ez az egy titok övezi ez iskolát...

 Szereplők

  Yuki Cross: ELső emléke 6 éves korából van, amikor ugyanis egy vámpír támadta meg egy hideg téli napon, akitől Kaname Kuran védte meg, akiért Yuki természetesen rajong.
  Kaname Kuran: Az iskola esti tagozat vámpírja, aki természetesen "A" kategoráis.
  Kiryu Zero: Kaien őt is Yukihoz hasonlóan magához vedte, ő viszont Yukival ellentétben kinem állhatja a vámpírokat, mivel a szüleit megölte egy tisztavérű vámpír.

 Vámpír szintek

  ,A' kategória, vagyis Purebloods: Egy nagyon kicsi, de erőteljes kisebbség, Ők a vámpírnak születtek, és egyetlen egy csepp ember ivért sem tartalmaz a testük, vagyis tisztavéreűek. Csak egy harapás egy Purebloodtól és az emberből rögtön vámpír lesz.
 ,B' kategória, vagyis Nobles: Ők legalább olyan erősen mint a Purebloodsok, viszont annyi a különbség, hogy ők nem tudnak vámpírt alkotni.
 ,C' kategória: A közönséges vámpírok csoportja. A legnagyobb számmal rendelkezőek.
 ,D' kategória: Ők olyan vámpírok akik egyszer emberek voltak, és akik nem tudnak az ösztöneiken uralkodni, belőlük lesznek az ,E'kategóriás vámpírok, akik elmebetegekké váltak, mert nincs semmi kontroljuk, aki az útjukba kerül azt megharapják. (A vámpírok is gyűlölik, és írtják őket.

 Kérdések

  Lehetséges lenne, hogy az emberek és a vámpírok egymás mellett tudjanak élni?
  Yuki vonzalma Kaname felé mit jelenthet, kifog e bontakozni köztük valami?

  Személyes véleményem

 Számomra ez volt az első anime amit végig néztem tini koromba, igazán megfogott, hiszen miután végeztem vele vonzott az animék világa. Azóta rengetegrszer újra néztem. Én vagyok az az ember akit nagyon zavarnak a rossz grafikák, de ebben nem zavart, tényleg nagyon szerethető és érdekes, szóval mindenkinek ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése