2016. július 6., szerda

Guilty Crown



Világkép

2029-ben Japánt egy hatalmas katasztrófa érte, melyet később "Elveszett Karácsonyként" emlegettek. Rengetegen haltak meg abban az évben keletkezett betegségben, amelynek okozója az apokalipszis vírus nevet "hordozza". A betegség velejárója a test elkristályosodása, amit a halál követ, majd a test szertefoszlása. A vírust sikerült megfékezni, más országok katonáinak a segítségével. Ők alkottják SZHLP-t (Szövetséges Hatalmak Legfőbb Parancsnoksága), és a későbbiekben is ők "védelmezik" Japánt, vagyis inkább szétrombolják az ország lakosságát. Ez ellen tenni sajnos nem igazán tudnak, mivel az SZHLP osztaga, a Tisztogatók, bárkit nyílváníthatnak betegnek, és annak az érdekében, hogy a vírus ne terjedjen meg is ölhetik őket. 2039-es években úgymond már az SZHLP uralkodik az országban, és nem is mutatják annak a jelét, hogy távozni készülnének az országból. Természetesen ahol erős az elnyomás, ott mindig vannak ellenállók. És itt is létre jön egy ilyen, Sírásók néven egy szabadságharcos csoport, akik szembeszállnak az SZHLP-vel és végső céljük Japán függetlenségének a visszállítása.

Történet

Az anime főszereplője Ouma Shu, egy 17 éves gimnazista fiú, aki teljes mértékben tisztában van az országának a helyzetével. Egy szerény és visszahúzodó fiút ismerhetünk meg, aki nem igazán tud beszélgetésekbe elegyedni. Viszont ez a problémája el fog vesznia mélybe, mivel találkozik a Sírások egyik tagjával, Yuzuriha Inorival, aki egy rosszul sikerült akció közepette Shu kedvenc helyén talál búvóhelyet. A tisztogatók megtalálják a lányt, de Shu nem tud segíteni neki, félelem érzete miatt. Ez miatt el is kezdi emészteni a bűntudat őt, és annak érdekében, hogy helyrehozza hibáját, segít megvalósítani Inori akcióját. Elviszi a Void Genom nevű "biológia fegyvert" a Sírásókhoz. Sikerül Shu-nak megmentenie Inorit? Mi lehet ez a Void Genom fegyver, és miért kellhet a Sírásóknak?

Véleményem

A történet jól kidolgozott, a szerelmi szálak is rendesen kivannak fejtve. A rajzolása igényes, és szép. Összesítve, szerintem egy iszonyatosan izgalmas anime, amit látnotok kell. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése